Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hoci si kórejský Samsung stále drží pozíciu najväčšieho výrobcu smartfónov na svete, ďalší vývoj jeho napredovania nie je tak ružový ako by sa mohlo zdať. V Číne sa totiž pred pár dňami rozhodol ukončiť produkciu v tamojších závodoch. Napriek tomuto rozhodnutiu bude Samsung svoje smartfóny v Číne predávať naďalej, pričom ich výrobu prevezmú iné pobočky spoločnosti po svete, informuje Reuters.

Tento výrobca stratil na čínskom trhu svoju pozíciu, keď zákazníci začali dávať prednosť lacnejším domácim smartfónom od Huawei, Vivo, Oppo či Xiaomi. Trhový podiel tak klesol z 15 % v roku 2013 na iba zhruba 1 % v 1. štvrťroku tohto roka. Samsung tak musel spraviť zásadné rozhodnutie, keď znížil výrobu smartfónov v továrni v Huizhou a koncom minulého roka zrušil v Číne ďalší závod.

Podobným smerom sa rozhodlo vydať aj Sony, keď stiahlo výrobu z Pekingu. Jeho smartfóny budú produkované už len v Thajsku. Samsungy však zákazníci stále nájdu aj v čínskych obchodoch a spoločnosť verí, že sa jej postupne opäť podarí získať si väčší podiel na tomto významnom trhu, informuje TechCrunch.

Zdroj: Reuters,TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú