Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nové vlajkové lode od Samsungu boli predstavené len pred pár dňami, no na internet sa už dostali prvé informácie, čo prinesie jedna z budúcich softvérových aktualizácií. Samsung prostredníctvom nej umožní používateľom zapnúť 120 Hz obnovovaciu frekvenciu aj pri použití QHD+ rozlíšenia, informuje Gizchina.

Nastavenie 120 Hz obnovovacej frekvencie displeja bolo doteraz obmedzované faktom, že fungovalo iba pri FullHD rozlíšení, no Samsung sa rozhodol, že 120 Hz frekvenciu umožní zapnúť aj pri vyššom QHD+ rozlíšení. Dôvodom, prečo bola možnosť doteraz vypnutá, je hlavne výdrž batérie.

Dávid Igaz / FonTech

Ako píše portál SamMobile, Samsung tento problém so spotrebou batérie vyriešil veľmi elegantne. Používateľovi umožní zapnúť takzvaný „dynamický režim“, ktorý bude automaticky prepínať medzi 120 Hz a 60 Hz pri rozlíšení QHD+ v závislosti od toho, aká aplikácia bude spustená. 120 Hz režim sa spustí len vtedy, ak bude mať spustená aplikácia potenciál využiť vyššiu frekvenciu displeja, jednať sa bude napríklad o hry či fotoaparát. Prepínanie na 120 Hz bude tiež obmedzené v prípade, že batéria klesne kapacitou pod 55 % alebo  teplota jej prekročí 42 stupňov Celzia.

Zdroj: Gizchina, SamMobile

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú