Ruská Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií obvinila vo svojom vyjadrení dve veľké spoločnosti zo zámoria z dôvodu ovplyvňovania priebehu volieb. Facebook a Google mali napriek požiadavkám kompetentných o zákaz publicity podľa tohto orgánu narušiť voľby v Rusku šírením politických reklám, informuje agentúra Reuters.

Podľa dozornej federálnej služby malo toto konanie narušiť priebeh volieb počas volebného dňa, kedy títo dvaja technologickí giganti propagovali politické reklamy. To malo údajne brániť demokratickým voľbám v Ruskej federácii, čo Roskomnadzor napísal aj na svojom oficiálnom webe. Federálny orgán mal ešte v piatok požiadať Facebook a Google, aby sa zdržali šírenia politických reklám počas nedeľných volieb a deň predtým. Išlo pritom o požiadavku v súlade s ruskými zákonmi.

Vysokopostavený člen Občianskej komory v Rusku, Aleksandr Malkevič, pre portál RT prezradil, že Google mal počas volieb zobrazovať reklamu na systém pre „Smart voľby“, ktorý predtým propagoval člen opozície, Aleksey Navalny. Nebolo to však tak dávno, kedy aj Spojené štáty obvinili Rusko, že malo prsty v prezidentských voľbách, kvôli čomu Washington D.C. dokonca obvinil 12 Rusov z federálneho zločinu, informoval Futurism.

Zdroj: Reuters, Futurism, RT

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú