Pôvodne sa ruské jednotky na Ukrajine prezrádzali zapnutou funkciou GPS na svojich mobilných telefónoch, naďalej sa však nepoučili a tentoraz ich pohyb mapujú tajné služby pomocou SIM kariet v ich mobilných telefónoch.

Podľa vyhotovenej mapy sa nachádza najväčšia koncentrácia ruských vojsk neďaleko Charkova, smerom na východ. Charkov bol ruským delostrelectvom bombardovaný od začiatku invázie a podarilo sa mu z tohto nekonečného teroru vymeniť len teraz vďaka úspešnej ukrajinskej protiofenzíve, ktorá zatlačila ruské vojská naspäť.

Front sa ďalej ťahá smerom na sever a následne je zlomený smerom na východ, k Luhansku a podľa mapy končí v okolí Krematorsku a Severodonecka.

Pomerne silná koncentrácia ruských vojsk je aj na južnom fronte v okolí mesta Cherson, viac jednotiek sa však zrejme tiahne smerom na Krivyj Rih, extrémne dlhé a 7. najväčšie na Ukrajine – pravdepodobne v snahe obkľúčiť Mikolajiv a následne prímorskú Odesu.

Mapa potvrdzuje, že sa ruským jednotkám nedarí napĺňať ciele a zaberať územie a vojna stagnuje prevažne na tom istom území, mínus sever. Ukrajine sa navyše darí vykonávať protiútoky a neustále dostáva podporu zo západu v podobe zbraní, techniky či humanitárnych zásob.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú