Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rok 2019 neprinesie len skvelé technologické inovácie, nové vlajkové lode či vylepšené zariadenia rôznych výrobcov. Tešiť sa môžu aj filmoví fanúšikovia, ktorí si v roku 2019 určite prídu na svoje. Ešte v tomto roku by sa malo začať s produkciou jedného z najzaujímavejších projektov súčasnej kinematografie.

Reč je o knihe Duna, ktorú sa znova pokúsia preniesť z knižnej podoby na filmové plátna. Aj keď pokusov bolo už viacero, ani jeden z nich nepriniesol úspech, aký sa očakával, no teraz by sa to mohlo konečne podariť. Aj tentokrát sú však očakávania naozaj veľké, nakoľko sa jedná o filmové spracovanie jednej z najlepších kních, ktorá bola vydaná už v roku 1965 ako vedecko-fantastický román a získala hneď viacero úspechov či ocenení.

Súčasťou tohto projektu budú veľké mená s pôsobivou históriou. Úlohu režiséra prevezme Denis Villeneueve, ktorý sa preslávil napríklad filmom Prvý kontakt či Blade Runner 2049. Slubné je taktiež aj herecké obsadenie, ktoré postupne prezrádza viaceré zvučné mená. Všetky informácie zatiaľ naznačujú, že by sa mal dostaviť aj patričný úspech, ktorý pravdepodobne budeme môcť posúdiť už v roku 2020, kedy sa očakáva premiéra filmu.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú