Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nové modely Mazdy 3 a Mazdy CX-30, ktoré sú poháňané novým, revolučným motorom Skyactiv-X, obsahujú softvérovú chybu, ktorá môže znižovať výkon vozidla či dokonca viesť k úplnému zastaveniu motora. Mazda preto povoláva viac ako 6000 vozidiel do servisov, informuje Car-Recalls.

Nový motor Skyactiv-X kombinuje prvky benzínového a naftového motora, kde pri určitých jazdných režimoch dochádza k vznieteniu paliva, podobne ako pri naftových agregátoch. Celý tento proces riadi ovládacia jednotka motora a prevodovky (PCM), ktorá však nesprávne počíta pomer paliva a vzduchu, čo vedie k vyššie spomínaným problémom. Jedná sa však len o softvérový problém, ktorý vyrieši jednoduchá aktualizácia.

Mazda

Ako informuje portál kfz-rueckrufechybou trpia vozidlá Mazda 3 s modelovým označením BP vyrobené od 14.06.2019 do 03.09.2019 a vozidlá Mazda CX-30 s modelovým kódom DM vyrobené v období od 09.07.2019 do 03.09.2019. Ak teda vlastníš novú Mazdu, ktorá bola vyrobená v týchto dátumoch a je poháňaná novým Skyactiv-X motorom, mal by si čím skôr navštíviť servis, aktualizácia softvéru prebehne do pol hodiny.

Zdroj: Car-Recalls, kfz-rueckrufe

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú