Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Niet pochýb o tom, že Apple na trhu lokátorov predstavením svojho vlastného zariadenia AirTag poriadne zamiešal karty. Nemalé problémy spôsobil napríklad spoločnosti Tile, ktorá je etablovaným výrobcom a spolieha sa na vlastnú sieť lokátorov. Tú najnovšie podporí Amazon s vlastným riešením Sidewalk, upozornil Apple Insider.

Tile rozšíri svoju sieť prostredníctvom Bluetooth siete Sidewalk od Amazonu, ktorá pozostáva z miliónov zariadení Amazon Echo a Ring. Ako informoval The Verge, sieť využíva kombináciu 900 Mhz spektra Bluetooth LE a ďalších frekvencií, aby umožnila pripojeným zariadeniam komunikovať bez potreby Wi-Fi.

Zariadenia podporujúce Sidewalk, teda asistenti Amazon Echo či inteligentné zvončeky Ring, slúžia ako „mosty“, ktoré fungujú ako prístupové body k sieti, ktoré budú môcť od 14. júna využívať aj lokátory Tile.

Tie sa doposiaľ spoliehali iba na svoju vlastnú sieť, ktorá síce v husto osídlených oblastiach nie je na zahodenie, no s obrovskou sieťou Apple Find My, ktorá pozostáva z viac ako miliardy zariadení, sa porovnávať nemôže. O funkčnosti a vlastnostiach nového AirTagu sme sa v recenzii presvedčili aj my.

Ďalšie články:

Zdroj: Apple Insider, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú