Chorvátsky obchodný reťazec Konzum zavádza platby kryptomenami. Od začiatku mesiaca umožnil svojim zákazníkom platiť za objednávky aj bitcoinom alebo niekoľkými ďalšími kryptomenami. Celý proces platby má byť pre nakupujúcich rovnako pohodlný, bezpečný a rýchly ako platba kartou. Informoval o tom denník 24sata.hr.

Zavedenie tejto platobnej metódy aj v takomto reťazci je len ďalším dôkazom rýchlej adopcie kryptomenových platieb v mainstreame. V Konzume môžu za nákup potravín, hygienických alebo domácich potrieb zákazníci zaplatiť kryptomenami bitcoin, ethereum, bitcoin cash, EOS, DAI, ripple, lumen, tether a USDC. Platby kryptomenami zatiaľ reťazec akceptuje len pri internetovom nákupe.

Zákazníkom však týmto spôsobom umožnil nakúpiť za kryptomeny viac ako 12-tisíc položiek vo svojej ponuke. Pri nákupe stačí, ak si zákazník vyberie platbu kryptomenou a systém mu ponúkne zoznam dostupných mien. Následne bude vygenerovaný QR kód a platobná adresa pre prevod.

Potvrdením transakcie uskutoční platbu a dostane tiež potvrdenie o platbe na email. Konzum mu zašle aj faktúru za objednaný tovar. Pre tieto transakcie využíva Konzum systém PayCek, ktorý pri platbe zaistí kupujúcemu ekvivalent fixného výmenného kurzu v čase transakcie.

Zdroj: 24sata.hr

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú