Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jedna z najobľúbenejších klávesníc už o pár dní opustí App Store. To, že klávesnica SwiftKey, za ktorou stojí Microsoft, oficiálne o pár dní opustí zariadenia s nahryznutým jabĺčkom, pre CNET potvrdil vedúci produktového oddelenia SwiftKey.

Existuje však jeden trik, ktorý umožní používať túto obľúbenú klávesnicu aj naďalej.

Klávesnicu si stiahni čo najskôr

SwiftKey síce 5. októbra 2022 opustí AppStore, no ak si ju ešte predtým stihneš stiahnuť, zostane v smartfóne, až kým ju manuálne neodinštaluješ alebo nevymeníš zariadenie.

Nikto celkom nevie, prečo sa Microsoft rozhodol aplikáciu z App Store stiahnuť, no špekuluje sa, že za tým stoja sťažnosti používateľov iOS. Koniec koncov, nedávno vyšlo na povrch virálne vlákno Redditu, kde sa používatelia sťažovali napríklad na fakt, že už viac ako rok aplikácia nedostala žiadnu aktualizáciu.

Taktiež sa špekuluje, že by za tým mohol stáť samotný Apple a jeho pravidlá okolo aplikácií v App Store. Musíme čeliť faktu, že v obchode Google Play naďalej aplikácia zostane a nemáme informácie o tom, že by mal projekt úplne skončiť. Táto možnosť sa teda javí ako jeden z potenciálnych scenárov toho, čo sa skutočne mohlo stať.

SwiftKey je jedna z najobľúbenejších klávesníc pre iOS aj Android. Je zadarmo a od roku 2016 ju vlastní Microsoft. V čase akvizície Microsoftom ju používalo okolo 300-miliónov ľudí, mimo iného aj vďaka jej prediktívnym návrhom textu. Premisou SwiftKey je urýchlenie písania na smartfóne.

5. október bude pre iOS používateľov kritický

Aktuálna vlna inflácie v oblasti technológií neprináša len zdražovanie smartfónov či streamovacích služieb, ale aj softvéru. Ako sme informovali prednedávnom, Apple už o pár dní, od 5. októbra 2022, výrazne zvýši ceny položiek vo svojom App Store.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú