Len včera sme informovali o tom, že v pustinách Utahu sa našiel veľmi záhadný kovový monolit a nikto si nevie vysvetliť, odkiaľ pochádza a ako dlho sa už v tejto divočine nachádza. Zábery z Google Earth však objasňujú niekoľko dôležitých detailov, upozornil portál Futurism.

Monolit našla skupina biológov pri sčítavaní oviec z vrtuľníka. Okamžite sa k tomuto monumentu šli pozrieť, no jeho polohu verejnosti neodhalili, pretože tamojšie prostredie je veľmi nebezpečné a ľuďom, ktorí by sa naň chceli ísť pozrieť, by mohlo hroziť nebezpečenstvo.

Vďaka Google Earth však už poloha tohto monolitu nie je žiadnym tajomstvom. Skupina zaujatých ľudí z Redditu sa okamžite pustila do pátrania skrz tento nástroj a prehľadávanie satelitných záberov z Google Earth sa im vyplatilo. Monolit sa na fotografiách nachádza na týchto súradniciach.

Google Earth/Screenshot

Ďalšou záhadou, ktorú Google Earth pomohol objasniť, je približné obdobie, kedy sa monolit v divočine objavil. Na základe archívnych záberov zo satelitov sa špekuluje, že mohol byť postavený medzi augustom 2015 až októbrom 2016.

Podľa hovorcu verejnej bezpečnosti v Utahu sa monolit nachádza na tomto mieste už od 40. až 50. rokov 20. storočia, informuje Independent. Kto a za akým účelom ho tam umiestnil však zostáva aj naďalej záhadou.

Zdroj: Futurim, Reddit, Google Earth, Independent

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú