Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Messenger je jednou z najväčších komunikačných aplikácií na svete a ochrana jej používateľov preto predstavuje pre Facebook zásadnú prioritu. Nová funkcia upozorní, ak ťa kontaktuje nejaký podvodník alebo zvrhlík, ktorý na internete obťažuje mladistvých.

Ako informuje blog MessengerNews, nová funkcia má ešte viac prispieť k zabezpečeniu ochrany osobných údajov bežných používateľov. Aj v Messengeri sa nachádza obrovské množstvo ľudí, ktorí sa snažia svojim konaním „ublížiť“ ostatným.

Facebook

Napriek tomu, že komunikácia cez Messenger je „krytá“ end-to-end šifrovaním, nové algoritmy založené na umelej inteligencii dokážu potenciálneho podvodníka, či dokonca zvrhlíka, detegovať na základe jeho správania.

Používateľ pri kontaktovaní takouto osobou následne dostane upozornenie, že sa môže jednať o osobu, ktorá sa vydáva za niekoho iného alebo o osobu, ktorá obťažuje mladistvých, píše ReviewGeek.

Detaily toho, akým spôsobom budú algoritmy tieto osoby označovať, však Facebook, pochopiteľne, nezverejnil. Pri obťažovaní mladistvých by to však mohlo fungovať tak, že za nedôveryhodnú osobu môže byť označený používateľ, ktorý vo veľkej miere kontaktuje osoby mladšie ako 18 rokov.

Zdroj: MessengerNews, ReviewGeek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú