Streamovacia služba číslo podniká ďalší krok na zásah proti zdieľaniu účtov. Používateľom po novom ponúka spravovať prihlásené zariadenia a na diaľku na nich deaktivovať používanie účtu, informuje Techcrunch.

Nová funkcia je k dispozícii pre všetkých používateľov na zariadeniach iOS, Android a cez webové prehliadače. Používateľ v menu nastavení po novom vidí, na akých zariadeniach sa jeho účet používa a je možné na diaľku sa z týchto zariadení odhlásiť.

V praxi je takto možné odhlásiť zariadenia priateľov, rodiny a ľudí, ktorým si v minulosti poskytol svoje heslo. Funkcia je špeciálne užitočná pre predplatiteľov základného plánu Netflixu, ktorý umožňuje súbežné sledovanie len na jednom zariadení. Rovnako je na tom aj najlacnejšia verzia predplatného s reklamou, ktorú Netflix zatiaľ ponúka na vybraných trhoch.

Netflix si novou funkciou pripravuje pôdu na zamedzenie zdieľania účtov, ktoré chce rozbehnúť na začiatku budúceho roka. Používateľom nedávno umožnil migrovať svoj profil do nového účtu, teraz pre lepší prehľad pridáva aj správu zariadení. Neskôr už bude nasledovať zásah proti neoprávnenému zdieľaniu účtov. Ako by mohol vyzerať, popisujeme v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú

NAJČÍTANEJŠIE ZO STARTITUP