Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Elektrické autá majú po desiatkach rokoch na cestách nahradiť spaľovacie benzínové a naftové motory. Napriek elektrifikácii nie sú vyhliadky do budúcnosti tak skvelé, ako by sa mohlo zdať. Nemecku, ako domovu renomovaných automobiliek, stojí v ceste niekoľko prekážok, ktoré neumožnili razantný prechod od spaľovacích motorov k tým elektrickým. O tejto téme rozpráva dokument z YouTube kanálu DW Documentary.

Nemecké automobilky boli po dlhé desaťročia vnímané ako inovatívni lídri, ktorí na trhu neraz určovali nové trendy. Po dlhej nadvláde sa však zdá, že sa éra spaľovacích motorov pomaly končí, no BMW, Mercedes-Benz, VW či Opel nie sú s týmto procesom stále stotožnení. Mnohé krajiny chcú na svojich cestách viac elektromobilov.

Výrobcovia popri pomalom vývoji týchto áut stále investujú množstvo financií do spaľovacích motorov a s nimi spojených technológií. Nový dokument na YouTube však rozpráva o aktuálnej situácii a budúcnosti nemeckého automobilového priemyslu, ktorý sa v oblasti elektrifikácie automobilov zdá sa nikam neponáhľa. Dôvodov je hneď niekoľko, no viac informácií ti už prezradí samotné video.

Zdroj: YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú