K ukončeniu prvej testovacej misie Demo-2 s prvými astronautmi na palube modulu Crew Dragon došlo len pred pár týždňami. Celý priebeh pristátia sme sledovali aj v našom článku. NASA má teraz plány aj pre prvú komerčnú misiu Crew-1 so štvoricou astronautov, ktorí mali letieť na ISS v septembri. Pôvodný termín sa ale oneskorí, informuje Space.

NASA po pristátí modulu Crew Dragon z misie Demo-2 začala analyzovať získané dáta, ktoré sú potrebné pre certifikáciu modulu agentúrou na ďalšie lety. Keď už získa certifikáciu, môže sa vesmírna agentúra a SpaceX pustiť do prvej komerčnej misie Crew-1, v ktorej poletia hneď 4 astronauti. Štart misie Crew-1 mal pôvodne začať v septembri po certifikovaní modulu Crew Dragon.

Zobraziť celú galériu (1)
Kapsula Crew Dragon od SpaceX. Zdroj: SpaceX

Po novom bol však termín presunutý a NASA teraz tvrdí, že misia nezačne skôr ako 23. októbra. Dôvodom má byť let Sojuzu na ISS. Misia Crew-1 tak odštartuje až po príchode astronautky Kate Rubinsovej a ruských astronautov Sergeya Ryzhikova a Sergeya Kud-Sverchkova z Roskosmosu, ktorí poletia v Soyuze MS-17 a zároveň sa zo stanice vrátia astronauti Chris Cassidy, Anatoly Ivanishin a Ivan Vagner.

Zdroj: Space, NASA 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú