Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) bude preverovať informáciu, či sú občania zaregistrovaní na stretnutie s pápežom Františkom zaočkovaní. Po stretnutí s novinármi o tom informovala riaditeľka Úseku stratégie a rozvoja NCZI Barbora Mareková.

Ako uviedla, tento proces ešte nie je definitívne dohodnutý, predbežne je však nastavený tak, že sa občania zaregistrujú a musia splniť podmienku, ktorou je plná zaočkovanosť. NCZI dostane v určitej forme takzvané identifikátory osôb. Národné centrum následne preverí, či je údaj o tom, že je osoba zaočkovaná, pravdivý.

Túto informáciu NCZI následne vráti naspäť organizátorovi, nebude tak nič zasielať ani vytvárať registrácie. Mareková predpokladá, že registrácia na stretnutie so Svätým Otcom by mala začať v najbližších dňoch. NCZI bude údaje o zaočkovaní overovať na týždennej báze.

Podľa predbežných informácií pôjde o štyri veľké akcie s tým, že najväčšia má zatiaľ účasť 350-tisic ľudí,“ dodala.

Hlava katolíckej cirkvi pápež František začiatkom júla potvrdil, že v septembri oficiálne navštívi Slovensko. Návšteva by mala trvať od 12. do 15. septembra 2021.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú