Štátnym tajomníkom pre oblasť investícií a regionálneho rozvoja sa stal uznávaný vedec a vysokoškolský pedagóg Dušan Velič. O jeho vymenovaní na svojom dnešnom zasadaní rozhodla vláda. Ako uviedla vicepremiérka a ministerka Veronika Remišová, Dušan Velič prináša do rezortu skúsenosti z pôsobenia v pedagogickej a vedeckej sfére na Slovensku aj v zahraničných inštitúciách. Aktívne spolupracoval tiež s držiteľom Nobelovej ceny. Nový štátny tajomník sa má zamerať na oblasť efektívnych inovatívnych riešení vo vzťahu k regiónom a investíciám.

„Rýchly nástup technológií a inovatívneho hospodárstva predstavuje veľké výzvy pre celé Slovensko, ale najmä pre menej rozvinuté regióny. Našou úlohou je prinášať také riešenia, ktoré regiónom zabezpečia dynamický rozvoj, lepšie platené pracovné miesta, vyššiu kvalitu života pre ľudí a čistejšie životné prostredie,“ uviedla ministerka Remišová.

Úlohou nového štátneho tajomníka bude preto nadviazanie širokej spolupráce s odborníkmi, zástupcami samospráv a regiónov, ako aj partnermi z oblasti inovácií a investícií.

„V dnešnej dobe je kľúčová spolupráca vedcov a odborníkov s regionálnymi zástupcami, aby odborné riešenia prinášali pridanú hodnotu v praxi. Som presvedčená, že kombinácia odbornosti, spolupráce a praktického výkonu prinesie tie najlepšie riešenia pre ľudí a pre Slovensko,“ dodala vicepremiérka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú