Mobilná aplikácia Microsoft Outlook pre Android získala nedávno aktualizáciu, ktorá pridáva podporu pre POP3 protokol. Ten vznikol ešte v roku 1988 a v dnešnej dobe sa využíva len veľmi ojedinele. – informuje Gadgets.

Post Office Protocol (POP) bol využívaný hlavne v minulosti, keď používatelia nemali stále pripojenie k internetu, no napriek tomu chceli mať prístup k svojej emailom. Emaily sa totiž sťahujú priamo do zariadenia a ak nie je nastavené inak, tak sa zo serveru vymažú. Ide však o pomerne nezabezpečený protokol a medzi jeho nevýhody patrí predovšetkým nemožnosť filtrovania správ a nemožnosť využívať viacero zariadení. 

NeoCloudHost.com

Naopak, oveľa častejším spôsobom komunikácie je dnes protokol IMAP (Internet Message Access Protocol), ktorého výhodou je, že umožňuje prístup k správam z viacerých zariadení. Správy naopak ostávajú uložené na zabezpečenom serveri a priebežne sa sťahujú. Môžeš vidieť ich aktuálny stav (neprečítaná, vymazaná…), presúvať ich medzi zložkami a mnoho ďalšieho.

Rozhodnutie Microsoftu zaradiť tento zastaralý protokol do aktualizácie je tak minimálne zvláštne, nakoľko sa dnes už takmer vôbec nevyužíva. Prístup k internetu má dnes väčšina ľudí a je veľmi nepravdepodobné, že by si niekto dobrovoľne zmenil IMAP na POP3 protokol.

Zdroj: Gadgets

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú