Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínsky Huawei sa ocitol v zložitej situácii, v ktorej sa od neho odvrátilo mnoho dôležitých dodávateľov a kvôli zákazom Spojených štátov prišiel o americké technológie. Nie každá firma však s reštrikciami súhlasí a niektoré z nich začali za tohto výrobcu bojovať aj u Donalda Trumpa. K niekoľkým spoločnostiam, ktoré podporujú Huawei, sa pridáva Microsoft a Intel, vďaka čomu sa používatelia notebookov tejto značky nemusia báť budúcnosti.

Tieto správy sú vítanými novinkami pre každého majitelia Huawei notebooku s Windowsom 10. Aj tieto zariadenia totiž boli kvôli aktuálnej situácii ohrozené a mnohí používatelia sa obávali, že prídu o dôležité aktualizácie systému. Microsoft potvrdil podporu pre Huawei v priamom vyjadrení pre PCWorld.

Rovnaký krok spravil aj Intel, ktorý bude naďalej podporovať bezpečnostné aktualizácie a hardvér týchto notebookov. Fakt, že obaja títo giganti budú naďalej spolupracovať s Huawei, môže upokojiť koncových zákazníkov, ktorí sa tak nemusia báť kúpy jeho notebookov.

Aktuálni používatelia budú naďalej chránení pred bezpečnostnými hrozbami, ktoré by strata podpory mohla priniesť, informuje Tom’s Hardware.

Zdroj: PCWorld, Tom’s Hardware

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú