Aktualizované 15. 9. 2021: Dlho očakávaný dokument o legende motoristického športu a Formule 1 je od dnešného dňa dostupný na Netflixe.

Takmer dvojhodinová snímka vznikala so súhlasom najbližšej rodiny Michaela Schumachera a aj pod dohľadom jeho ženy Corinny a syna Micka, ktorý od tejto sezóny taktiež preteká v seriáli F1, hoci len v málo výraznom tíme Haas na konci poľa.

Komentátor pretekov na stanicach Sport 1 a Sport 2 Števo Eisele na svojom Facebooku upozornil, že film s príznačným názvom „Schumacher“ je k dispozícii aj s českým dabingom.

Fanúšikovia tohto športu dúfajú, že v dokumente nájdu nové informácie najmä o tom, v akom stave dnes 52-ročný Nemec je. Na verejnosti sa totiž neukázal od nešťastnej nehody na lyžiach v decembri 2013 a do médií odvtedy prichádzali len kusé informácie o tom, či vôbec dokáže komunikovať alebo sa sám hýbať.

Pôvodný článok z 30. júla 2021: Sedemnásobný šampión Formuly 1, Michael Schumacher, sa na Netflixe dočká celovečernej dokumentárnej snímky, informuje Motorsport. Tá predstaví športový, ale tiež osobný život legendárneho jazdcu, ktorý v mnohých ohľadoch definoval napredovanie F1.

Dokument sa na Netflixe objaví v stredu 15. septembra a stojí za ním tvorcovská dvojica Benjamin Seikel a Vanessa Nocker, ktorá s v minulosti postarala o vydarenú športovú snímku venovanú ďalšej športovej legende, tenistovi Borisovi Beckerovi.

Netflix teraz dokument odkúpil do svojej knižnice, pričom dátum premiéry nie je zvolený náhodne. Reprezentuje totiž 30. výročie štartu Michaela Schumachera vo Formule 1 na Veľkej cene Belgicka. Dokument bude pozostávať z dvoch hlavných častí.

Prvá sa bude sústrediť na profesionálny život známeho športovca, druhá prostredníctvom rozhovorov s manželkou a dvoma synmi predstaví Schumacherov súkromný a menej známy rodinný život. Súčasťou bude aj vzťah s bratom Ralfom, ktorý na trati zostával v tieni svojho staršieho súrodenca.

Okrem členov rodiny v dokumente uvidíme viacero známych tvárí a ďalších ikon F1. Predstaví sa tu napríklad bývalý šéf Ferrari, Luca di Montezemolo, hlava FIA v podobe Jeana Toda, alebo aj bývalí skvelí pretekári ako Mika Hakkinen, Sebastian Vettel či David Coulthard.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú