Slovenská pošta si pre zákazníkov pripravila novinku. Balíky a expres zásielky po novom bude možné preberať aj oveľa jednoduchšie, na základe nadiktovania PIN kódu pracovníkovi za okienkom.

Krok má zvýšiť bezpečnosť a zrýchliť celý proces vydávania zásielok. Potrebný PIN kód dostaneš v SMS správe, e-mailom alebo sa ti objaví v mobilnej aplikácii slovenskej Pošty. Avšak len po splnení jednej podmienky.

Výdaj zásielok na PIN je možné využiť pri zásielkach, u ktorých odosielateľ uviedol kontakt na adresáta alebo ktoré nie sú určené do vlastných rúk. Výdaj na PIN bude možný na pobočke pošty aj u poštových kuriérov. Alternatívou k nemu bude čiarový kód, ktorý si pracovník pošty ale kuriér naskenuje.

Stále aj starým spôsobom

PIN však neruší doterajší spôsob: „Zákazníci majú možnosť prevziať zásielku aj štandardným spôsobom, na základe overenia totožnosti a potvrdenia prevzatia, napr. aj v situácii, keď PIN kód vymazali alebo nemajú svoj mobilný telefón práve k dispozícii,“ uvádza Pošta.

Uvidíme, či novinka zníži počet pokusov o podvod, ktorým Slováci čelia prakticky na dennej báze. SMS alebo e-mail, ktorý sa dožadoval zaplateniu dobierky za balík, keď si ani žiadny nečakal, už dostal zrejme úplne každý.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú