Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Každoročná konferencia Ted sa v súvislosti s obavami zo šírenia nového koronavírusu neuskutoční podľa plánu, informuje spravodajský portál BBC. Organizátori pritom dali účastníkom a účastníčkam na výber, či chcú, aby konferenciu v kanadskom Vancouveri odložili na júl alebo sa uskutočnila virtuálne. Rozhodnutie by malo padnúť na budúci týždeň.

Kurátor Tedu Chris Anderson sa v tejto súvislosti vyjadril, že experti, s ktorými sa radili, sa zhodli na tom, že by nebolo rozumné tlačiť na konanie konferencie v jej súčasnej podobe v apríli. Rozhodli sa však podujatie nezrušiť, pretože majú dve „presvedčivé možnosti, ako tento vírus preľstiť“.

Tieto možnosti sú buď konferenciu presunúť na posledný júlový týždeň, alebo zorganizovať virtuálne podujatie v pôvodne ohlásenom termíne, teda 20. – 24. apríla. Delegáti sa majú vyjadriť prostredníctvom online formulára.

Anderson však zároveň pripustil, že existuje riziko, že epidémia ovplyvní konferenciu aj v júlovom termíne. V tom prípade by sa musela konať virtuálne.

Ted tradične spája najväčšie mená z oblasti technológií a je známa tým, že počas nej zvyknú predstavovať prelomové pokroky. Prednášky však zahŕňajú témy od najväčších celosvetových problémov, ako sú chudoba či klimatické zmeny, až po osobné pohľady na plachosť alebo smútok. Mnohé z nich sú dostupné na pozretie online, pričom tie najpopulárnejšie majú milióny pozretí.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú