Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sledovanie videa pri používaní iných aplikácií je nesmierne užitočnou funkciou, avšak v prípade nového systému stále nie príliš rozšírenou. Doteraz bolo možné obraz v obraze využiť na iOS 14 pri pozeraní YouTube videí iba cez Safari. Google však túto možnosť pre iPhony zrušil, informuje The Verge.

Obraz v obraze v iOS 14 zatiaľ nie je možné využiť v mobilnej aplikácií YouTube a ani vo väčšine iných aplikáciách tretích strán. Funkcia je momentálne funkčná iba v aplikácii Apple TV či HBO Go alebo napríklad Horizon Go.

Pre sledovanie YouTube videí na pozadí však bolo donedávna možné využiť obraz v obraze pri spustení prehrávania cez prehliadač Safari. YouTube tak umožnil na čas pozerať videá aj pri používaní iných aplikácií.

Aktuálne však túto možnosť zablokoval a pri pokuse o využitie obrazu v obraze sa video zobrazí v prostredí aplikácie a nie je ho viac možné sledovať na pozadí. Toto obmedzenie ale Google zaviedol paradoxne iba pre iPhony a iba pre prehrávanie priamo cez webovú adresu. Pokiaľ je totiž video embednuté na inej stránke, obraz v obraze funguje, informuje MacRumors.

Zdroj: The Verge, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú