Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Intel ukázal svoje najnovšie čipy 9. generácie na jeseň minulého roka, kedy zákazníkom poprvýkrát ponúkol v modeli i9-9900K aj pracovnú frekvenciu nad hranicou 5 GHz. Ohromný výkon čoskoro príde aj do notebookov. Dvojča najvýkonnejšieho procesora 9. generácie vyšle Intel aj do týchto zariadení, kde ho plánuje využiť Asus, Lenovo, ale aj Razer.

Spomínaní výrobcovia notebookov už ohlásili novinky, ktorých výbava súhlasí s tvrdeniami Intelu. Procesor i9-9900HK príde so základnou pracovnou frekvenciou 2,4 GHz, pričom v najnáročnejších podmienkach sa môže táto hodnota vyšvihnúť až na viac ako 5 GHz, informuje Engadget. Tomuto modelu nechýba ani technológia Hyper Threading, ktorá umožnila aj využitie 16 vláken. Táto technológia vytvára z jedného fyzického procesora v počítači 2 virtuálne.

Pokiaľ by niekto nevyužil plný potenciál pretaktovateľného procesora 9. generácie, bude mať k dispozícii aj klasickú verziu i9-9900H. Intel pre notebooky prinesie tiež Core i5 najnovšej generácie, ktorý bude dosahovať maximálnu pracovnú frekvenciu 4,3 GHz, informuje PCWorld. Posledná línia čipov tohto giganta ponúka niekoľko zásadných vylepšení a pokiaľ niekto stále beží na staršom hardvéri v počítači či notebooku, nová rada je ideálnou voľbou ako si užiť poriadnu dávku výkonu.

Zdroj: Engadget, PCWorld

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú