Už bolo potvrdené, že novinky z radu Mate 30 neprídu s podporou Služieb Google a aplikáciami spoločnosti, no teraz prichádzajú na svetlo sveta aj ďalšie negatívne možnosti. Huawei nám prezradil, že nový Mate 30 sa nemusí na Slovensku vôbec predávať, avšak zatiaľ nebolo nič oficiálne potvrdené.

Český portál Techarena.cz prišiel s informáciami, ktoré hovoria o tom, že Huawei Mate 30 údajne nebude na tamojšom trhu dostupný. Tieto správy tak môžu sklamať každého, kto si plánoval kúpiť niektorý z nových modelov Mate 30, Mate 30 Pro či Mate 30 Lite. V redakcii sme však kontaktovali aj Huawei na Slovensku, ktorý nám v telefonickom rozhovore prezradil, že sa podobný scenár môže naplniť aj u nás, teda, že Huawei Mate 30 sa zrejme na našom trhu neobjaví.

Tieto informácie však neboli oficiálne potvrdené. Jednou z možností situácie, o ktorej informoval vyššie spomínaný český portál, je aj to, že tento smartfón sa nedostane do ponuky niektorého alebo viacerých tamojších operátorov. Situácia s dostupnosťou Huawei Mate 30 u nás a v ČR je zatiaľ neistá, no viac informácií by nám mohlo prezradiť aj oficiálne predstavenie, ktoré sa bude konať už 19. septembra.

Zdroj: Techarena.cz, Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú