Podporu systému Android Auto dnes nájdeme v mnohých nových automobiloch, no oficiálne nebola táto platforma v našej krajine dostupná. Google však plánuje expanziu, vďaka ktorej systém prinesie aj k nám. Spoločnosť oficiálne potvrdila, že Android Auto zavíta aj na Slovensko a do ďalších desiatok krajín aj v Ázii a Afrike, informuje Android Police.

V nasledujúcich mesiacoch tak bude systém Android Auto v ďalších krajinách, kde budú môcť vodiči využiť všetky jeho možnosti a dostupné funkcie. Celkovo Google rozšíri podporu pre 36 krajín, vrátane Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska či Ukrajiny.

Spoločnosť však bližšie nešpecifikovala, kedy plánuje priniesť Android Auto na náš trh. Výrobcovia automobilov potom budú môcť aktualizovať systémy v aktuálnych vozidlách a nové vyrábať už aj s podporou tohto systému, ktorý obsahuje množstvo chytrých funkcií a aplikácií.

Používatelia smartfónov s Androidom 10 môžu neskôr svoje zariadenie iba pripojiť k USB portu v aute, ktoré Android Auto podporuje. Majitelia smartfónov s Androidom 9 alebo staršou verziou si však musia pre využitie systému v autách stiahnuť samostatnú aplikáciu z Obchodu Play.

Zatiaľ presne nevedno, kedy sa oficiálna podpora spustí, avšak nemalo by to trvať dlhšie ako pár týždňov, najnavýš mesiaca či dvoch.

Zdroj: Android Police, Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú