Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Približne pred dvomi rokmi prišla správa od spoločnosti Adobe, ktorá upozorňovala používateľov na to, že do konca roka 2020 dôjde k zastaveniu vývoja a podpory Flash Playera.

Dôvodom je hlavne nezáujem zo strany vývojárov, aby ho na svojich stránkach využívali. Kým pred pár rokmi sme sa s nim stretávali takmer všade, dnes je to skôr raritou, nakoľko drvivá väčšina webov využíva iné štandardy, napríklad HTML 5, ktorý je okrem iného aj bezpečnejší. Dokonca aj prehliadače majú Flash Player defaultne vypnutý, prípadne ho nemajú ani nainštalovaný. A ako ukazuje roadmapa prehliadača Chrome, v júli tohto roka dôjde k jeho úplnému vypnutiu, informoval portál 9to5Google.

koniec podpory flash playera

Stále však tento obsah budeš môcť spustiť, no bude si to vyžadovať neustále zapínanie v nastaveniach a udeľovanie povolení. Okrem toho sa pod horným navigačným panelom zobrazí upozornenie, že podpora Flash Playera končí koncom roku 2020. Vývojári ktorí využívajú Flash player by sa tak mali poponáhľať so zmenou, nakoľko jeho využívanie po skončení podpory je veľmi rizikové, hlavne v prípade veľkých podnikov.

Zdroj: 9to5Google, Chromium

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú