Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Facebook úmyselne ničí batériu na tvojom smartfóne, tvrdí bývalý dátový analytik. George Hayward, ktorého z Facebooku vyhodili minulý rok v novembri, žaloval technologického giganta práve v súvislosti s ničením batérií, ktoré podľa neho môže používateľov ohroziť na živote. Na tému ako prvý upozornil New York Post.

Podľa Haywarda mali byť batérie ničené formou takzvaného „negatívneho testovania“, kedy sa telefóny používateľov majú využiť na „simuláciu“ najrôznejších podmienok. Facebook potom zbiera údaje o výsledkoch tohto testovania a na základe toho vylepšuje bezpečnosť a chod svojej aplikácie. Bývalý zamestnanec upozorňuje, že takéto testovanie je veľmi náročné na batériu.

Povedal som manažérke: ‚Toto môže niekomu ublížiť,‘ a ona povedala, že aj keď ublížime niekoľkým, môžeme pomôcť väčším masám,“ povedal Hayward pre New York Post. Počas svojej práce vo Facebooku sa sústredil na aplikáciu Messenger.

Jeho hlavný argument je, že negatívne testovanie dokáže telefón výrazne vybiť. Ak sa potom niekto dostane do núdzovej situácie, nebude môcť s vybitým telefónom nikomu zavolať. Zároveň poukázal na fakt, že to poškodzuje batériu ako takú a skracuje jej životnosť. Ako však upozorňuje portál Android Authority, žalobu medzičasom Hayward stiahol.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú