Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Donald Trump nesie prehru v prezidentských voľbách veľmi ťažko. Novozvolený prezident Joe Biden vyhlásil, že odovzdávanie moci prebieha v poriadku a podľa plánov, no Trump ešte robí v úradoch posledné čistky. Aktuálne vyhodil šéfa agentúry pre kybernetickú bezpečnosť a infraštruktúru (CISA), Chrisa Krebsa, informoval portál The Guardian.

Dôvod tejto výpovede je pomerne kuriózny a zrejme aj neobjektívny. Chris Krebs nedávno vyhlásil, že prezidentské voľby 2020 boli tie najbezpečnejšie v histórii USA. S tým však Trump zásadne nesúhlasil, Krebsove vyhlásenie označil za veľmi nepresné a celé voľby označil za zmanipulované.

Trump celú situáciu objasňoval aj na svojom Twitteri. Píše, že hlasovania sa „zúčastnili“ aj mŕtvi ľudia, v niektorých miestnostiach bolo možné hlasovať aj po ich uzavretí a dokonca mali niektoré Trumpove hlasy pripočítavať jeho protikandidátovi Bidenovi.

Ako informuje portál ZDnet, Krebs sa voči tomuto rozhodnutiu postavil pokorne a so cťou, na svojom Twitteri reagoval slovami, že mu bolo cťou slúžiť a že celé voľby zabezpečili správne.

Niektorí senátori tvrdia, že Trump sa ho jednoducho rozhodol vyhodiť za pravdu, pretože ešte pár dní pred voľbami založila agentúra webovú stránku, ktorá vyvracala dezinformácie šírené aj vtedajším prezidentom Trumpom.

Zdroj: The Guardian, ZDNet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú