Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Disney nakupuje štúdiá vo veľkom a konečne došlo aj k dohode medzi legendárnou produkčnou spoločnosťou 20th Century Fox TV a popkultúrnym gigantom. Prvým krokom Disney je premenovanie novonadobudnutej spoločnosti na 20th Television, píše The Verge.

Cieľom Disney je absolútne opustenie od výrazu Fox, čo sa bude snažiť aplikovať naprieč celým reštrukturalizovaným televíznym portfóliom. Zmena zasiahne aj Fox 21 Television Studios, ktoré sa premenujú na Touchstone Television, čiže značku, ktorú Disney prestalo používať v roku 2007.

Rebranding sa rovnako dotkne aj spoločností ABC Studios a ABC Signature, ktoré budú odteraz vystupovať len pod ABC Signature. Nové logá sa na začiatku epizód začnú objavovať už túto jeseň. Zmena tak zasiahne viaceré ikonické seriály ako Simpsonovcov, Griffinovcov alebo Bob’s Burgers, no starších epizód sa nedotkne. Tie budú aj naďalej používať originálne logá.

Nenechaj si ujsť
Neľútostný triler, z ktorého mrazí, prichádza z kín rovno na Netflix. Služba odkúpila práva od Disney

V prípade 20th Century Fox (20th Century Studios) a Fox Searchlight Picture (Searchlight Pictures) štúdio pristúpilo k zmene začiatkom roka podstatne uvoľnenejším spôsobom, keďže v tomto prípade Disney vynechalo len pomenovanie Fox. Opustenie od všetkých Fox pomenovaní je totiž predmetom dohody medzi dvomi spoločnosťami.

Jedným z hlavným dôvodov takéhoto rozhodnutia je odlíšenie štúdií patriacich pod Disney a súčastí novo fungujúcej štruktúry Foxu, pozostávajúcej z Fox Sports, Fox Business, Fox News, ale aj vysielanie kanálu Fox TV.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú