Aktivity a ciele Digitálnej koalície, ktorej zameraním je zlepšovanie digitálnych zručností na Slovensku, by mali byť posilnené aj uznesením vlády. Na utorňajšom brífingu pri príležitosti výročného rokovania Digitálnej koalície to uviedol vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Podľa neho bude v nasledujúcom období v tejto súvislosti potrebné, aby sa hovorilo o komplexnom systéme celoživotného vzdelávania, o previazaní vzdelávacieho systému na požiadavky trhu práce, ale aj o udržaní domácich talentov na Slovensku a získanie talentov zo zahraničia. Potrebné tiež bude podľa neho posilňovať úroveň vyučovania matematiky a informatiky. „Bez toho to nepôjde,“ dodal. Digitálna koalícia vznikla z iniciatívy IT Asociácie Slovenska s podporou Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a inovácie v septembri 2017.

Jej cieľom je mobilizovať napriek spektrom verejných, súkromných, akademických a občianskych organizácií a inštitúcií na Slovensku pre zlepšovanie digitálnych zručností občanov, IT špecialistov, všetkých zamestnancov a vo vzdelávaní. Po výročnom rokovaní 14. februára 2019 má Digitálna koalícia 67 členov s 219 záväzkami v rôznom stave plnenia. Po aktuálnom výročnom rokovaní by malo pribudnúť ďalších 16 členov, medzi ktorými je univerzita, stredné školy, základná škola a zástupcovia podnikateľského sektora.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú