Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V posledných dňoch sa americký minister zahraničných vecí, Mike Pompeo, vydal na návštevu niekoľkých európskych krajín. Nedávno zavítal aj k našim susedom. Česko však odmietla podpísať memorandum, ktoré by vyústilo do ďalšieho obmedzenia aj v prípade spoločnosti Huawei. O novinkách informovala firma v tlačovej správe.

Mike Pompeo plánuje počas svojej cesty do európskych krajín riešiť otázku využitia čínskych telekomunikačných technológií v sieťovej infraštruktúre tamojších operátorov. Prednedávnom zavítal do Slovinska, ktoré súhlasilo a podpísalo dohodu o obmedzení spomínaných technológií.

Slovinsko je podľa informácií TASR ochotné podieľať sa na tejto snahe. Do tejto krajiny Pompeo pricestoval z Česka, kde taktiež malo byť podpísané memorandum o sprísnení podmienok pre spoločnosť Huawei. Krajina však memorandum odmietla podpísať.

Český premiér Andrej Babiš a Mike Pompeo už v máji podpísali deklaráciu o bezpečnosti 5G sietí, čo však kritizovali aj samotní operátori. O deklarácii totiž neboli upovedomení. Aktuálne tak naši susedia nesúhlasili s návrhom amerického ministra zahraničných vecí a naďalej chcú dodržiavať rovnakú stratégiu ako EÚ, informuje Lupa.cz.

Zdroj: Huawei, TASR, Lupa.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú