Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kryptomeny si opäť získali obrovskú pozornosť po raketovom raste, ktorý začal ešte koncom minulého roka. Za uplynulé 2 mesiace sme mohli vidieť rapídny nárast ceny najmä u Bitcoinu, ktorého hodnota dosiahla historické maximum začiatkom nového roka. V posledných dňoch však Bitcoin výrazne stráca na hodnote a dnes padol na svoje 3-týždňové minimum, informuje Bloomberg.

Cena Bitcoinu sa po prvých 10 dňoch tohto mesiaca vyšplhala na rekordných takmer 41 000 dolárov, čo je najviac od vzniku tejto kryptomeny. Rekordný nárast ceny vzbudil záujem aj u veľkých investorov, ktorí začali nakupovať tisícky mincí. Od dosiahnutia rekordu sa však Bitcoinu nepodarilo prekonať najvyšší vrchol a vystúpiť ešte vyššie.

V uplynulých týždňoch jeho cena kolísala na hranici medzi 35 000 a 40 000 dolármi, za uplynulé 2 dni však klesla na menej ako 33 000 dolárov.

Podľa Yahoo Finance a Coindesk padla hodnota Bitcoinu najnižšie práve dnes 21. januára, keď dosiahla najnižšiu cenu posledných týždňov, ktorá bola menej ako 32 000 dolárov.

Napriek tomu je aktuálna cena jedna z najvyšších, aké sme v histórii vývoja tejto kryptomeny zaznamenali. Podľa niektorých odborníkov však môže Bitcoin neskôr stúpnuť na ešte vyšší vrchol. Aktuálne má dochádzať k tzv. konsolidácii ceny, po ktorej by kryptomena mohla dosiahnuť nový rekord.

Zdroj: Bloomberg, Yahoo Finance

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú