Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len pred pár dňami sa bitcoinu podarilo dosiahnuť novú, rekordnú hodnotu, keď po mesiaci od predošlého maxima dosiahol cenu vyše 63 000 dolárov. Dnes ráno však kryptomena, spolu s ďalšími, zaznamenala výrazný prepad, upozornil Bloomberg. Bitcoin padol na cene najviac za posledné 2 mesiace a v krátkom čase stratil hodnotu o tisícky dolárov. Aktuálne sa predáva za 56 688 dolárov, teda 47 311 €.

Rýchly rast na trhu digitálnych kryptomien nedávno podporil aj vstup najväčšej kryptomenovej spoločnosti na burzu. Coinbase oficiálne vstúpil na burzu NASDAQ v stredu. Detailne sme o tom informovali v samostatnom článku. To podporilo rast ceny aj v prípade bitcoinu, ktorý 13. apríla tromfol predošlý rekord z polovice marca.

Dnes však zažil niekoľko pádov po sebe. Najprv cena kryptomeny padla o 15,1 % na 51 707 dolárov, no následne sa túto stratu podarilo zmenšiť na 9 % pád, kedy sa bitcoin v čase písania článku predával za 56 597 dolárov (47 204 €).

Takýto prepad hodnoty je najvyšší za uplynulých vyše 7 týždňov, no spolu s bitcoinom padli na cene aj ďalšie kryptomeny. Mimo iných aj druhá najväčšia kryptomena Ethereum, ktorej cena klesla o 10 % na 2227 dolárov (1859 €).

Zdroj: Bloomberg, Coindesk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú