Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Apple dnes konečne uvoľnila verejnú beta verziu operačného systému iOS a iPadOS s označením 13.4. Aktualizácia by mala byť dostupná pre všetkých používateľov, ktorí sú zapojení do verejného beta testovania, informuje portál MacRumors.

Nová verzia operačného systému prichádza s niekoľkými významnými zmenami. Panel s nástrojmi v aplikácii Mail má po novom oddelené tlačidlá na odpoveď a mazanie, aby sa zabránilo neúmyselnému odstraňovaniu konverzácií.

Do aplikácie skratky pribudlo tlačidlo „Shazam It“ na okamžité rozpoznanie hudby a do služby CarPlay pribudli novinky zlepšujúce ovládanie hovorov či navigačných aplikácií tretích strán.

Ako píše AppleInsider, pribudla tiež možnosť zdieľania priečinkov iCloud, niekoľko nových Memoji či nové skratky v aplikácií fotoaparátu. Na tak „malú“ aktualizáciu je noviniek celkom dosť. Apple rovnako vo verzii iOS 13.4 pridal aj API pre službu „CarKey“, o ktorej sme ťa informovali pred pár dňami. Tá urobí z tvojho zariadenia, ktoré je vybavené technológiou NFC, bezdrôtový kľúč od auta. Samozrejme, túto technológiu musí podporovať aj samotné vozidlo.

Napriek tomu, že sa jedná o verejnú beta verziu, ktorá by mala byť stabilná a bezpečná, Apple ju neodporúča inštalovať na primárne používané zariadenia, hrozí totiž strata údajov.

Zdroj: MacRumors, AppleInsider

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú