Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple TV+ je medzi nami už pár dní a preto sa jej mohli pozrieť na zúbok aj ľudia, ktorých okrem obsahu zaujímajú aj technické parametre streamovania. Namerané hodnoty ich milo prekvapili, pretože podľa nich je Apple TV+ službou, ktorá streamuje najkvalitnejší 4K obsah. 

S týmito výsledkami prišiel redaktor portálu FlatPanelsHD, Rasmus Larsen, ktorý podotkol, že obsah streamovaný cez Apple TV+ je dokonca kvalitnejší, ako filmy streamované cez iTunes. Napríklad pri originálnom seriálu „See“, bol priemerný bitrate prenosu až 29 Mb/s, pričom v peakoch dosahoval bitrate až 41 Mb/s. Larsen však nevie povedať, ako často tieto peaky nastávajú, pretože prijímač zaznamenáva iba priemernú a najvyššiu hodnotu.

Apple

Tento bitrate je tak 1,5 až 2-krát väčší ako pri prehrávaní Blu-ray DVD alebo polovičný oproti UHD Blu-ray diskom. Ako porovnáva portál MacRumorsNetflix dosahuje maximálny bitrate „iba“ 16 Mb/s. Zdá sa, že Apple tak nemá konkurenciu iba v cene predplatného, ktoré stojí 4,99 € mesačne, ale aj v samotnej kvalite. Jediným tŕňom v oku je zatiaľ žalostne málo obsahu.

Zdroj: FlatPanelsHD, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú