Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple vývojári už usilovne pracujú na nových inováciách, ktoré by sa mohli objaviť v najnovších iPhonoch. Zdá sa, že s bezpečnosťnou to kalifonrský gigant myslí naozaj vážne a najnovšia technológia je toho skvelým príkladom.

Techradar totiž prichádza s informáciou, ktorá hovorí o vylepšenej bezpečnostnej technológii Face ID. Patent, ktorého hlavnou myšlienkou je vybaviť prednú kameru subepidermálnym zobrazovaním bol spoločnosťou podaný už začiatkom roku 2018 a s najväčšou pravdepodobnosťou by sa mohol objaviť v najnovšom iPhone 11.

Zobraziť celú galériu (1)
United States Patent and Trademark Office

Jednoduchšie povedané, subepidermálne zobrazovanie predstavuje skenovanie tváre prostredníctvom žíl na tvári, na základe čoho sa následne smartfón odomkne. Nejedná sa však o úplnú novinku, nakoľko na podobnom princípe bude fungovať aj už onedlho predstavený LG G8 ThinQ.

Hlavnou výhodou takejto funkcie je predovšetkým lepšia bezpečnosť, nakoľko sme svedkami toho, že často sa odomknutie prostredníctvom skenu tváre dá obísť aj pomocou fotografie či masky, čo však v tomto prípade už neprejde.

Zdroj: Techradar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú