Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kalifornský gigant dlhé roky bojoval proti opravám jeho zariadení v neautorizovaných servisoch, ktoré sa však teraz dočkali nového rozhodnutia. Spoločnosť im totiž poskytne originálne komponenty pre opravu jej smartfónov po záruke, informoval Reuters. Neautorizované servisy tak budú môcť opraviť poškodené iPhony po záruke využitím originálnych súčiastok, ktoré predtým kupovali z rôznych iných zdrojov.

Tento program Apple spustí zatiaľ iba v Spojených štátoch, no neskôr sa môže rozšíriť aj do ďalších krajín. Neautorizované servisy tak získajú možnosť, po ktorej dlho túžili a nebudú musieť kupovať súčiastky od predajcov tretích strán alebo ich získavať z iných poškodených iPhonov. Originálne komponenty budú mať za rovnakú cenu ako autorizované servisy, avšak nebudú ich môcť využiť na opravy smartfónov v záruke.

Apple mal doteraz testovať nový program v servisoch Severnej Ameriky, v Európe a Ázii, no zatiaľ nie je známe, kedy túto zmenu rozšíri do celého sveta, informuje CNBC. Každú poškodenú súčiastku však bude potrebné vrátiť spoločnosti na opravu alebo recykláciu. Do programu sa môžu servisy zapojiť bezplatne, no budú musieť zamestnávať technika, ktorý absolvuje 40-hodinový kurz a záverečné testy.

Zdroj: Reuters, CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú