Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americký senátor Edward Markey vyzýva spoločnosť Tesla, aby zmenila názov svojho asistenčného systému. Funkcia „Autopilot“ podľa jeho slov zbytočne zavádza ľudí, ktorí ho potom využívajú na úplne autonómne riadenie, informuje CNBc.

Funkcia Autopilot od Tesly rozhodne nerobí vozidlo autonómnym v riadení, čo zdôrazňuje aj samotná automobilka. Aj keď sa v súčasnosti jedná o najvyspelejší asistenčný systém, aký môžeme vo vozidlách nájsť, stále sa vyžaduje vodičova pozornosť a kontrola nad samotným vozidlom.

Podľa senátora Edwarda Markeyho však automobilka zavádza majiteľov, pretože „Autopilot“ by mal byť schopný úplného autonómneho riadenia. Vyzval preto Teslu, aby názov zmenila a vytvorila k nemu aj nový marketing, ktorý vodičov upozorní na to, že pri zapnutej asistenčnej funkcii sa musia stále venovať riadeniu. Okrem toho by mala automobilka zlepšiť samotné zabezpečenie, ktoré by bránilo oklamaniu systému. Možno si pamätáš na triky s fľašou či pomarančom, ktoré kolovali internetom v minulosti.

Ako píše AutoNews, Tesla v otvorenom liste v piatok senátorovi odpovedala a zdôraznila, že robí všetko preto, aby zlepšovala bezpečnosť a ochranu ako pasažierov, tak aj okolitých účastníkov premávky.

Zdroj: CNBc, AutoNews

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú