Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Telekom doteraz ponúkala svoju komerčnú 5G sieť v hlavnom meste v 11 lokalitách a aktuálne sa k predošlým pridala ďalšia. 5G od Telekomu je tak dostupná už v 12 častiach Bratislavy, informoval operátor v tlačovej správe pre médiá.

Aktualizácia 2.9.2021:

Telekom dnes v tlačovej správe oznámil ďalšie rozširovanie svojej najväčšej 5G siete na Slovensku. Po doterajších lokalitách bola už kompletne pokrytá Záhorská Bystrica. Ďalej Telekom rozšíril 5G aj v Hubiciach, Novej Dedinke, Rovinke, Zlatých Klasoch a po pokrytí areálu VW ju priniesol aj do závodu Slovnaftu.

Aktuálna mapa pokrytia 5G sieťou Telekomu platná k 2. septembru 2021. Zdroj: Telekom

Celkovo tak už svojou 5G sieťou operátor pokrýva 24 obcí a 18 lokalít v Bratislave. Zároveň sa ale rozšírila podpora pre 5G smartfóny, kde aktuálne Telekom podporuje už 29 modelov od rôznych výrobcov.

Zoznam podporovaných 5G smartfónov v Telekome:

  • Samsung: A32 5G, A42 5G, A52 5G, A52s 5G / Galaxy S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra 5G / Galaxy Note 20 Ultra 5G, Note 20 5G / Galaxy S20 Ultra 5G / Z Flip3 5G, Z Fold3 5G
  • Xiaomi: Mi 11 UltraMi 11 Lite 5G, Mi 11, Mi 10T Pro, Mi 10T Lite, Redmi Note 10 5G
  • Apple: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • OnePlus: 9 Pro 5G, 8T, Nord N10 5G
  • Huawei: P40 Pro, Mate 40 Pro
  • Motorola: Moto G 5G Plus
  • OPPO: Reno5 5G

Aktualizácia 5.8.2021:

5G sieť Telekomu je oddnes dostupná v ďalších lokalitách. Operátor pokračuje rýchlym tempom v rozširovaní 5.generácie mobilnej siete, ktorú najnovšie spustil už aj v Marianke a Zálesí, kompletne ňou pokryl Chorvátsky Grob a priniesol ju aj do Záhorskej Bystrice. Dovedna tak Telekom ponúka 5G sieť už v 20 obciach pri hlavnom meste a v 18 bratislavských lokalitách.

Aktualizácia 7.7.2021:

Telekom pokračuje v rozširovaní svojej najmodernejšej 5G siete, ktorú doteraz priniesol do Bratislavy a viacerých okolitých obcí. Aktuálne informuje, že 5G rozšíril do ďalších obciach, ktorými sú Hamuliakove, Kalinkove, Miloslavove, Slovenský Grobe časť Malý raj.

Celkovo je tak 5G sieť Telekomu dostupná už v 17 oblastiach Bratislavy a 18 okolitých obciach, čím dovedna operátor pokrýva 35 lokalít. Ide tak zatiaľ o najväčšie pokrytie 5G sieťou na Slovensku.

Zároveň však Telekom rozšíril aj zoznam dostupných 5G smartfónov, ktoré môžu jeho modernú sieť 5. generácie využiť. Do ponuky totiž pribudlo nové OPPO Reno5 5G, značka pritom vstúpila na slovenský trh len nedávno.

Aktualizácia 28.6.2021:

Telekom dnes v tlačovej správe oznámil ďalšie rozšírenie lokalít, ktoré sú pokryté jeho novou 5G sieťou. Doteraz poskytoval pokrytie v 17 miestach, pričom 14 lokalít bolo v Bratislave a ďalšie 3 tvorili okolité obce, o čom sme informovali v predošlej aktualizácii článku.

Najnovšie operátor prináša najmodernejšiu 5G sieť až do ďalších 11 obcí. Konkrétne ide o obce Čakany, Hviezdoslavov, Ivanka pri Dunaji, Kostolná pri Dunaji, Kráľová pri Senci, Kvetoslavov, Mierovo, Most pri Bratislave, Štvrtok na Ostrove a Vlky, no 5G si môžu užiť aj obyvatelia v Čiernej vode, časti obce Chorvátsky Grob.

Telekom

Celkovo je tak 5G sieť Telekomu dostupná už v 17 oblastiach hlavného mesta a ďalších 14 lokalitách v okolitých obciach. Detailný prehľad pokrytia zverejnil operátor aj na aktuálnej mape pokrytia.

Zoznam lokalít v Bratislave pokrytých 5G sieťou Telekomu:

  • Jarovce, Rusovce, Petržalka, Staré Mesto, Nové Mesto, Kramáre, Ružinov, Trnávka, Vajnory, Rača, Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Karlová Ves, Dúbravka, Lamač, Devín a Devínska Nová Ves

Zoznam obcí pokrytých 5G sieťou Telekomu:

  • Čakany, Hviezdoslavov, Ivanka pri Dunaji, Kostolná pri Dunaji, Kráľová pri Senci, Kvetoslavov, Mierovo, Most pri Bratislave, Štvrtok na Ostrove, Vlky, Čierna voda (Chorvátsky Grob)

Aktualizácia 21.6.2021:

Len pár dní po oznámení rozšírenia pokrytia 5G sieťou v Bratislave informuje Telekom o sprístupnení novej generácie mobilnej siete aj v prvých obciach mimo hlavného mesta. Operátor dosiaľ pokryl v Bratislave 17 lokalít, ku ktorým sa od dnes pridávajú aj 3 dediny. Konkrétne ide o Veľký Biel, Tomášov a Dunajskú Lužnú.

Telekom

„Viaceré dediny v blízkosti hlavného mesta dosahujú vo vyťaženosti 4G siete pomerne vysoké hodnoty, preto sa Telekom rozhodol priniesť 5G práve tam. Objem prevádzky tu razantne stúpa s postupnou výstavbou i vyššími dátovými nárokmi používateľov. Navyše aj počas dvoch vĺn pandémie a lockdownov ukázali veľký hlad po dátach,“ informoval Telekom.

Mapa pokrytia 5G sieťou Telekomu sa tak rozširuje o ďalšie oblasti, ktoré nájdeš vyznačené na priloženej grafike.

Aktualizácia 18.6.2021:

Telekom po pár dňoch od posledného rozšírenia 5G siete pridáva v Bratislave pokrytie v ďalších dvoch lokalitách.

Najnovšie tak 5G operátora pribúda aj v Dúbravke a Lamači. Celkovo je tak modernou sieťou piatej generácie od Telekomu pokrytých v Bratislave už 17 lokalít.

Zoznam lokalít v Bratislave pokrytých 5G sieťou Telekomu:

  • Jarovce, Rusovce, Petržalka, Staré Mesto, Nové Mesto, Kramáre, Ružinov, Trnávka, Vajnory, Rača, Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Karlová Ves, Dúbravka, Lamač, Devín a Devínska Nová Ves

Aktualizácia 15.6.2021:

5G sieťou Telekomu je v hlavnom meste pokrytá ďalšia lokalita. Operátor najnovšie rozšíril sieť aj do mestskej časti Devín a celkovo tak pokrýva už 15 lokalít v Bratislave, informoval o tom v tlačovej správe.

Aktualizácia 7.6.2021:

Telekom informoval o rozšírení 5G siete do ďalších lokalít. Po doterajších miestach rozšíril pokrytie aj do oblastí Jarovce a Rusovce. Celkovo tak poskytuje 5G už v 14 bratislavských lokalitách, kde ho môžu využiť zákazníci na niektorom z 24 podporovaných smartfónov od 6 výrobcov.

Aktuálna mapa pokrytia 5G siete Telekomu v Bratislave.

Aktualizácia 23.2.2021: Článok bol upravený o aktuálne informácie.

V uplynulom mesiaci pribudli medzi nové lokality pokryté 5G sieťou Telekomu Rača a Kramáre aj Karlová Ves. Dnes spoločnosť informovala, že 5G priniesla aj do Starého Mesta.

Celkovo je signál tejto siete dostupný v týchto pokrytých lokalitách: Petržalka, Ružinov, Nové Mesto, Kramáre, Trnávka, Vajnory, Rača, Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Karlová Ves, Devínska Nová Ves a Staré Mesto.

Spoločnosť doteraz taktiež zverejnila výsledky meraní rýchlosti z mestských častí Ružinov, Staré Mesto a Petržalka. Zároveň nedávno pridala medzi smartfóny s podporou 5G siete OnePlus Nord N10 5G. Aktuálne sa k doteraz podporovaným modelom pridáva aj Samsung Galaxy A42 5G a Samsung Galaxy A32 5G. Celkovo je už podporovaných 18 modelov smartfónov.

Zdroj: TelekomG

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú