Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nebezpečný koronavírus z Číny sa stále nedarí dostať pod kontrolu, počet potvrdených prípadov nákazy stúpa a rovnako stúpa aj počet obetí. Portál Gisanddata ti poskytne tie najaktuálnejšie informácie o počte nakazených ľudí, ako aj o miestach, do ktorých už vírus prenikol.

Svetová zdravotnícka organizácia, ako aj úrady v Číne, robia všetko preto, aby sa šíreniu vírusu zabránilo. Aj napriek maximálnym snahám však počet potvrdených prípadov nákazy každým dňom exponenciálne stúpa. V súčasnosti je podľa zdroja nakazených 1 438 ľudí a už 42 osôb tomuto vírusu podľahlo.

Gisanddata/Screenshot

Pozitívne však je, že 39 ľudí sa dokázalo z príznakov koronavírusu zotaviť. Krajiny, v ktorých sa už potvrdila minimálne jedna osoba s nákazou, sú Nepál (1), Vietnam (2), USA (2), Južná Kórea (2), Macau (2), Japonsko (2), Taiwan (3), Singapur 3(), Malajzia (3), Francúzsko (4), Austrália (4), Hong Kong (5), Thajsko (7) a na záver Čína (1 399).

Ako sme ťa už informovali, najpravdepodobnejším zdrojom tejto nákazy budú zrejme hady, ktoré sa predávali na miestnom trhovisku v meste Wu-čan a ktoré boli určené na konzumáciu ako Čínska špecialita.

Zdroj: Gisanddata

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú