Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktualizované 18:40 – Elon Musk sa na druhej priečke rebríčku najbohatších ľudí sveta nezdržal a vrátil sa naspäť na prvú, informuje Forbes. Situácia sa môže v najbližších dňoch viackrát zmeniť a odvíja sa predovšetkým od trhovej hodnoty Tesly.

Pôvodný článok:

Miliardár a nový majiteľ Twitteru či šéf Tesly Elon Musk dnes prišiel o titul najbohatšieho človeka sveta. Spôsobil to prudký pokles hodnoty jeho podielu v Tesle. Zároveň mu nepomohla ani 44-milardová investícia do jeho novej sociálnej platformy, informuje prostredníctvom svojho rebríčku Forbes.

Titul najbohatšieho človeka sveta tak prevzal Bernard Arnault. Ide o generálneho riaditeľa materskej spoločnosti luxusnej značky Louis Vuitton. Na prvej priečke svetových boháčov sa ocitol spolu so svojou rodinou.

Arnaultove osobné bohatstvo dosahuje hodnotu 184,7 miliardy dolárov a tesne tak predbehol Muska, ktorého Forbes cení na 184,6 miliárd.

Muskov pokles

Akcie Tesly začali klesať začiatkom tohto roka po tom, ako stále najbohatší muž sveta Elon Musk predložil svoju ponuku na odkúpenie spoločnosti Twitter. Akcie spoločnosti vyrábajúcej známe elektromobily odvtedy klesli o viac ako 47 percent dnes zaznamenali ďalší 2,7 percentný pokles.

Musk o prvenstvo v rebríčku pripravil zakladateľa spoločnosti Amazon Jeffa Bezosa v septembri roka 2021. Majetok šéfa Tesly medzi tým presiahol 200 miliárd, no 8. novembra tohto roka opäť klesol a momentálne mu do „200-ky“ chýba takmer 14,3 miliardy.

Tento pokles zapríčinil kroky investorov vlastniacich práve akcie Tesly. Tí sa totiž obávajú, že je Musk viac zaujatý Twitterom, a svojich akcií sa preto vzdali. Tesla stratila takmer polovicu svojej trhovej hodnoty a Muskove čisté imanie od apríla kleslo o približne 70 miliárd dolárov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú